Zoeken

 

Logo

Boeken en werkmappen


LAND- EN TUINBOUW, LANDINRICHTING, VOEDING


Biologisch tuinieren

Plant een boom. Pieter Boxman. Gids voor het aanleggen van een houtwal.
€ 10,- (Nederland), € 12,50 (Europa).
Bestellen.


Combinatieteelt

*Combinatieteelt. Karel Lorteije. Het vertrouwde Vouwblad Combinatieteelt is geheel vernieuwd. Met uitgebreide documentatie over combinatieteelt in de moestuin, kleurige voorbeeldfoto's, praktische tabellen en een compleet overzicht van de Permaculture Spiraaltuin die jarenlang het terrein van De Twaalf Ambachten heeft gesierd.
€ 11,85 (Nederland), € 12,90 (Europa).
Bestellen.


Bodem in balans

Bodem in balans. Gezonde planten in een gezonde tuin, door Phil Nauta.
€ 23,90 (Nederland), € 32,95 (Europa).
Bestellen.


Zelf zaden telen

Zelf zaden telen. Basisboek voor zaadteelt in de moestuin, door Seeds of Diversity Canada, vertaald door Janneke Tops.
€ 21,90 (Nederland), € 30,95 (Europa).
Bestellen.


Bessen uit de tuin

Bessen uit de tuin. Praktische handleiding voor het kweken van kleinfruit in je eigen tuin op ecologische wijze, voor beginners en gevorderden.
€ 29,90 (Nederland), € 38,95 (Europa).
Bestellen.


Kippen in de tuin

Kippen in de tuin. Heldere informatie om kippen in je tuin te hebben en te houden. Door Johan Deblaere en Geert Gommers.
€ 28,90 (Nederland), € 37,95 (Europa).
Bestellen.


Eten en drinken met wilde planten

Eten en drinken met wilde planten. Praktische gids over ruim 60 planten met meer dan 100 recepten. Door Laurette van Slobbe.
€ 23,90 (Nederland), € 32,95 (Europa).
Bestellen.


Handboek plantaardige en rauwe voeding

Handboek plantaardige en rauwe voeding. Talloze recepten om zelf aan de slag te gaan met moestuingroenten en wilde planten. Door Laurette van Slobbe.
€ 28,90 (Nederland), €37,95 (Europa).
Bestellen.


Op zoek naar vitale voeding

Op zoek naar vitale voeding. Biofotonen openbaren innerlijke kwaliteit.
Door Jürgen Strube en Peter Stolz.
€ 28,90 (Nederland), € 37,95 (Europa).
Bestellen.


Lang leve de oogst

Lang leve de oogst. Milieuvriendelijke bewaarmethodes als steriliseren, drogen, inkuilen etc.
€ 8,42 (Nederland), €11,75 (Europa).
Bestellen.


Naturlich konservieren

Natürlich konservieren. Uit het Frans vertaald (Terre Vivante) naar het Duits. Uitgebreid receptenboek voor talloze manieren van conserveren van groente en fruit. Met mooie foto's.
€ 18,45 (Nederland), € 19,85 (Europa).
Bestellen.


Ecologische tuin

Stappen naar een ecologische tuin: aanleg en beheer. Het nieuwe siertuinboek van Velt is in alle opzichten een boek zoals we dat van Velt gewend zijn. Met tal van duidelijke voorbeelden wordt de lezer stap voor stap begeleid bij de aanleg en het beheer van een ecologische tuin. Alle aspecten die bij het ecologisch tuinieren van belang zijn komen aan bod. Degelijk, bijzonder leesbaar en inspirerend. Een aanrader voor de beginnende en gevorderde tuinier.
€ 43,25 (Nederland), € 49,60 (Europa).
Bestellen.


Handboek ecologisch tuinieren

Handboek ecologisch tuinieren. Het befaamde Velt-naslagwerk voor de ecologische amateurtuinder, gebaseerd op jarenlang onderzoek door enkele Velt-ingenieurs. Behalve een complete en overzichtelijke handleiding voor het kweken van biologische, gifvrije groenten bevat dit lijvige boek een uitgebreid, toepasbaar overzicht van alle principes en technieken die op dit moment in de ecologische teelt bekend zijn.
€ 46,95 (Nederland), € 56,- (Europa).
Bestellen.


Ontwikkelen kruidenrijk grasland

Ontwikkelen van kruidenrijk grasland. Landbouwkundige en ecologische kennis worden in dit boekje gebundeld. Door Wim Schippers, Ingeborg Bax en Monte Gardenier.
€ 23,90 (Nederland), € 32,95 (Europa).
Bestellen.


Vierduizend jaar kringloop landbouw

Vierduizend jaar kringlooplandbouw. Tweede druk. De vertaling en bewerking door Sietz Leeflang van een honderd jaar oud boek over het meest duurzame landbouwsysteem dat de mensheid ooit heeft gekend. Een uniek, gedetailleerd en zeer leesbaar verslag van een reis door China, Japan en Korea, van de grondlegger van de Amerikaanse bodemkunde F.H. King, aangevuld met vele actuele teksten en voorbeelden. Extra toegevoegd door de vertaler/bewerker: een modern 'Manifest voor de kringlooplandbouw'.
€ 29,80 (Nederland), € 36,15 (Europa).
Bestellen.


De voedselparadox

De Voedselparadox. In dit boek nemen 14 filosofen, economen, wetenschappers en veldwerkers de lezers mee naar de ondoorzichtige wereld van de voedselparadox, de wereld waarin zowel sprake is van grootschalige honger als van (meer dan) genoeg voedsel voor zelfs een groeiende wereldbevolking.
Door John Habets & Henk Gloudemans.
€ 18,90 (Nederland), € 27,95 (Europa).
Bestellen.


Heel de wereld

Heel de wereld gaat in op de relatie die wij hebben met ons voedsel en de productiesystemen die dat voedsel voortbrengen, lokaal en mondiaal.
Door Jelleke de Nooy-van Tol.
€ 23,90 (Nederland), €32,95 (Europa).
Bestellen.


Het Kliekjeskookboek

Het Kliekjeskookboek. Lydia Tuynman. Dit Kliekjeskookboek laat zien hoe makkelijk het is om een heerlijk gerecht te maken van een restje. De kliekjes vormen de hoofdbestanddelen van de 101 recepten in dit boek. Zo kun je een heerlijke ragout maken van vleesresten, een gekruide koek van een restje rijst, een lekker pasteitje van wat overgebleven macaroni en pestokoekjes van een beetje oud brood. Lydia Tuijnman vertelt je ook hoe je paneermeel en croûtons kunt maken en hoe je een restje wijn, kaas en zelfs schilletjes kunt verwerken tot iets smakelijks.
Tijdelijk niet leverbaar.
Bestellen.